Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2010 22:02 - ПАНЕВРИТМИЯТА - СВЕТОВНА ЦЕННОСТ
Автор: agenciasliven Категория: Новини   
Прочетен: 925 Коментари: 0 Гласове:
1



    Уникалният български танц Паневритмия, създаден от бащата на Бялото братство Петър Дънов, е на крачка да бъде включен в списъка на ЮНЕСКО с културни и природни паметници от световно значение. Номинацията на Танца на живота или както други го наричат Танца на единението бе направена от стотиците почитатели на духовното учение на именития българин. Очаква се кандидатурата да бъде подкрепена от различни министри на културата в целия свят. Авторитетът на сънародничката ни Ирина Бокова като Генерален директор на ЮНЕСКО, също ще помогне повече хора да вникнат по-дълбоко във философията на Паневритмията.
    В момента българските светини, които са в списъка на ЮНЕСКО, са Националният парк "Пирин", Мадарският конник, античният град Несебър, Казанлъшката гробница, Свещарската гробница, Боянската църква, Ивановската скална църква, Рилският манастир, Резерватът "Сребърна".
   Идеите на именития българин Петър Дънов, чието духовно име е Беинса Дуно, имат поддръжници в много страни, обяснява оперната певица Ина Дойнова. Тя допълва, че Паневритмията е част от системата му за физическо, духовно и божествено усъвършенстване на човека. Този уникален танц събира в себе си движението, музиката и поезията и ще освободи съвременните хора от егоцентризма им. Ина Дойнова е изнесла много концерти с музиката и песните на Учителя в различни страни - САЩ, Великобритания, Русия, Полша, Швейцария.
   Тя припомня, че редица велики умове са се прекланяли пред Петър Дънов. Сред тях е създателят на Теорията на относителността Алберт Айнщайн, който е казал: "Всички се прекланят пред мен, а аз се прекланям пред Учителя Петър Дънов от България." Великият руски хуманист и писател Лев Толстой тръгва на преклонна възраст за България, за да се срещне с мировия учител от варненското село Николаевка.


Тагове:   Айнщайн,   Оперна,   Толстой,   ЮНЕСКО,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: agenciasliven
Категория: Новини
Прочетен: 118649
Постинги: 59
Коментари: 18
Гласове: 35
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол